«Теорія і практика наукових досліджень»: книжкова новинка для студентів спеціальності «Автомобільний транспорт»

Кафедра автомобільного транспорту Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки журналу

У червні 2023 року вийшов з друку лабораторний практикум з навчальної дисципліни «Теорія і практика наукових досліджень: автомобільний транспорт», призначений для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Автомобільний транспорт». Автор – викладач кафедри автомобільного транспорту Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки доцент Ігор Дмитрів.

Для випускників освітнього ступеня «магістр» інженерного напряму підготовки важливе значення має дисципліна «Теорія і практика наукових досліджень». Вивчення та набуття теоретичних і практичних навиків планування експериментальних досліджень складних технічних систем, опрацювання й аналіз отриманих результатів експериментальних досліджень, а також вивчення сучасного математичного апарату і спеціалізованого програмного забезпечення уможливлює формування випускника не лише як дослідника, але і як висококласного спеціаліста, підготованого для роботи в науково-дослідних, навчальних закладах, конструкторських центрах та на підприємствах, що проєктують і виготовлюють машини й обладнання для галузей виробництва.

Структура лабораторного практикуму побудована достатньо оптимально. Матеріал ілюстрований із наведенням прикладів, які реалізуються в процесі проведення лабораторних робіт із навчальної дисципліни.