Тренери стартап-школи Університету провели для школярів заняття у мобільній лабораторії TechLabino

Tech StartUp School Львівської політехніки
Фото із заходу

Понад 150 школярів Вільшаницької та Стрийської громад взяли участь в інтерактивних наукових заняттях мобільної лабораторії TechLabino Національного університету «Львівська політехніка».

У кожній з громад розгорнули три «острівці науки» за напрямами робототехніка, біотехнології, хімія. Діти мали можливість відвідати кожен острівець та обрати для себе найцікавіший. А ще – надрукувати модель на 3D-принтері, «політати» дроном і, зрештою, провести тест-драйв зібраного під час занять електровелосипеда.

Мобільна лабораторія TechLabino вміщує в собі велику кількість сучасних інтерактивних експонатів та наборів. Наприклад, на острівці «Робототехніка» можна подивитися процес складання електронної схеми робомашинки на базі Arduino з двома двигунами та ультразвуковим сенсором відстані з «миттєвим» програмуванням. І не тільки побачити, але й покерувати нею.

Займалися зі школярами тренери Tech StartUp School Львівської політехніки, а самі зустрічі відбулись у рамках проєкту «Повернення до формального та неформального викладання й навчання в громаді для учнів і підлітків, у тому числі ВПО». Одним із напрямів проєкту є організація позакласних навчальних заходів, які допоможуть школярам соціалізуватися, згуртуватися, зацікавлять їх продовжити навчання.

Проєкт реалізує Tech StartUp School за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Докладніше – на сторінці Tech StartUp School у соцмережі Фейсбук.