У Львівській гімназії «Престиж» із поглибленим вивченням іноземних мов відбулися «Дні Політехніки»

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з профорієнтаційного заходу

З 20 по 24 листопада 2023 року у Львівській гімназії «Престиж» із поглибленим вивченням іноземних мов пройшов цикл занять з учнями випускних класів «Дні Політехніки в школі».

Сьогоднішні у рейтингу шкіл Львова ця гімназія посідає 10 місце. Як вихідні дані для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів було використано результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2023 році. Тому можна з упевненістю сказати, що громадська оцінка суспільної вагомості цієї гімназії і справді відповідає її назві – «Престиж».

Цього разу викладачі Львівської політехніки провели для учнів заняття з різних дисциплін (переважно тих, за якими складають ЗНО). Основне завдання таких уроків – стимулювати у школярів бажання до подальшого навчання після завершення гімназії, зокрема – і в Національному університеті «Львівська політехніка».

Під час уроків діти дізналися про необхідність навчання та саморозвитку впродовж життя, про взаємопов’язаність різних наук під час розв’язання конкретних виробничих та соціальних завдань, про основні критерії, які потрібно використовувати під час пошуку оптимальної професії.

Це вже не перший захід, який Львівська політехніка провела для гімназистів «Престижу». Заплановано й подальшу співпрацю з гімназією, зокрема – відвідини гімназистами «Наукових фестин», сезонних профорієнтаційних шкіл та гуртків, участь у Днях знайомства з Університетом тощо.

Коротко про історію гімназії

В адресовій книзі за 1914 рік Львівського міського історичного архіву міститься перша згадка про навчальний заклад, який тоді називався «Початкова приватна школа імені Ленартовича».

План поверхів школи за 1919 рік свідчить про наявність у цей час в школі двох відділків – жіночого та чоловічого. Чоловіча школа № 7 і жіноча № 26 перебували відповідно на першому і другому поверсі й мали окремі входи.

В архіві збереглися звіти, листування, кошториси та інші документи за 1919–1921 роки.

У записах за 1934 рік вперше згадано про нумерацію шкіл.

За № 53 школа відома з 1944 року, а з 1959 р. – середня загальноосвітня трудова політехнічна школа з виробничим навчанням з викладанням низки предметів у старших класах іноземною мовою.

У 2007 році середня спеціалізована школа № 53 І–ІІІ ступеня реорганізована у гімназію «Престиж» із поглибленим вивченням іноземних мов.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу