У Львівській політехніці в рамках Local Event on Education обговорили проблеми освітньої системи

За матеріалами Львівської газети
Герб Львівської політехніки

14 квітня 2016 року представники львівського осередку міжнародної студентської організації BEST уперше провели обговорення проблем освітньої системи Національного університету «Львівська політехніка» в європейському форматі – воркшопі – в рамках проекту під назвою Local Event on Education.

До участі в проекті запросили свідомих проблем освіти студентів-активістів, викладачів та представників компаній, які мали змогу визначити актуальні проблеми кожної з присутніх сторін, а також спільно знайти способи їхнього розв’язання. Координували роботу експерти-фасилітатори з міжнародним досвідом створення інноваційних освітніх систем.

Двадцятьох чотирьох учасників розділили на чотири команди. Вони мали 7 годин для обговорення наболілих освітніх питань.

Після активних обговорень та спільних напрацювань кожна команда презентувала своє бачення конкретної проблеми в університетській освіті та шляхи її практичного розв’язання. Було запропоновано створення інформаційної платформи для комунікації, здійснити оновлення освітніх програм, залучаючи механізм «викладачі – студенти – бізнес». Серед висловлених ідей – запровадження курсових робіт на тематику та за завданнями, запропонованими компанією, аби студент навчився розв’язанню ситуаційних проблем компанії чи створенню нових бізнес-ідей.

Подія перевершила очікування організаторів, додала мотивації та ентузіазму учасникам і гостям проекту.