У МІОК Львівської політехніки завітала Оксана Винницька – Почесний консул Канади в Україні

МІОК Львівської політехніки
зустріч працівників з Оксаною Винницькою

27 лютого 2020 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбулася робоча зустріч працівників з Оксаною Винницькою, багатолітньою партнеркою МІОКу, Почесним консулом Канади в Україні, докторкою філософії і науковицею, яка глибоко вникає у особливості творення Нової Української Школи (НУШ).

Оксана Винницька активно працює для розвитку української освіти за різними напрямами впродовж тривалого часу. Це зокрема успішний проєкт особистісно-орієнтованого навчання «Лицем до дитини», а також проєкт, який реалізовуватиметься втретє в Україні – «Літній інститут» для вчителів, на який змобілізовано справжній інтелектуальний освітянський десант з Канади.

Цього разу говорили про можливість інтеграції української школи в освітній простір країни проживання, особливості використання підручників, створених в Україні, у суботніх та недільних школах за кордоном.

Обговорили структуру і особливості комунікаційної платформи для освітян українських шкіл з усього світу – сайту «Український освітній всесвіт». Не оминули увагою участь Оксани Винницької у знаковій події, до якої готується МІОК, – Бієнале «Українська мова у світі: відступ чи поступ?», яке відбуватиметься 25–28 червня 2020 р. у Національному університеті «Львівська політехніка».

Окреслили плани на майбутнє, зокрема необхідність розробки теоретичних основ функціонування української мови за кордоном на основі практик її функціонування у світі.

Україністи МІОКу висловили побажання перейняти у докторки Оксани Винницької досвід методики читання за принципом «від тексту до букви», що є важливо для творення підручників з української мови-іноземної, над якими працює МІОК. Торкнулися також питання академічної доброчесності.