У Науково-технічній бібліотеці відбудеться зустріч з письменником і дисидентом Ігорем Калинцем

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Ігор Калинець

Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» запрошує на зустріч з поетом і прозаїком, одним із чільних представників дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв’язнем Ігорем Калинцем.

«Говорити будем про життя», – так визначив тему зустрічі пан Ігор.

За участь у дисидентському русі 11 серпня 1972 року Ігоря Калинця було засуджено на 6 років ув’язнення суворого режиму й 3 роки заслання. Покарання відбував у Пермських концтаборах разом з Іваном Світличним, Василем Стусом, Миколою Горбалем, Степаном Сапеляком та іншими. Заслання відбував разом із дружиною Іриною Стасів-Калинець на Забайкаллі, у с. Ундино-Посєльє Балейського району в Читинській області.

Після повернення до Львова у 1981 році працював у Львівській науковій бібліотеці імені В. Стефаника. З 1987 брав участь у виданні самвидавного журналу «Євшан-зілля», згодом став його редактором. Зараз живе і працює у Львові. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка.

Зустріч відбудеться 20 вересня 2022 року в читальному залі Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки. Початок о 16:00.