У рамках профорієнтаційної роботи кафедри ТПК відбулася лекція «Кібербезпека або як захистити себе в інтернеті?»

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Фото із заходу

20 квітня 2023 року докторка юридичних наук, професорка кафедри теорії права та конституціоналізму Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки Мирослава Сірант і аспірантка кафедри Ірина Перів у рамках профорієнтаційної роботи відвідали ліцей імені Василя Симоненка Львівської міської ради та провели лекцію на тему «Кібербезпека або як захистити себе в інтернеті?».

Покоління сучасних дітей вже не пам’ятає світ до інтернету. За статистикою, 47% українців віком до 9 років регулярно бувають онлайн, а серед підлітків віком до 12 років цей показник сягає 92%. Проте всесвітня мережа створює не лише можливості, а й чимало загроз, зокрема небезпеку сексуального насильства. За даними ЮНІСЕФ в Україні, майже 50% підлітків були жертвами кібербулінгу. Кожна третя дитина прогулювала школу через кібербулінг. 75% підлітків у анонімному опитуванні підтвердили те, що Instagram, TikTok і Snapchat є основними соціальними платформами для цькування.

Після лекції фахівчині ще довго відповідали на запитання зацікавлених підлітків та вже домовились про наступні проєкти, які втілюватимуть разом уже в статусі студентів та студенток Інституту.

Фото із заходу Фото із заходу