Працювали в інтерактивному режимі: у рамках програми TEMPUS в ІКНІ провели Літню школу для магістрів

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
учасники Літньої школи для магістрів українських вишів

Кафедра систем автоматизованого проектування ІКНІ вже вчетверте проводила від 28 серпня до 10 вересня Літню школу для магістрів українських вишів.

Вона відбулася в рамках проекту і фінансування програми TEMPUS (харчування, проживання, дорога). До участі в ній зголосилося 6 магістрів Львівської політехніки, по 5 – з Харківського національного університету радіоелектроніки та Київського національного університету ім. Т. Шевченка і 4 особи з Донецького національного технічного університету (м. Покровськ). По закінченні кожен отримав відповідний сертифікат.

Літня школа проходила в інтерактивному режимі: щодня лекції і по дві лабораторні роботи. Отримані базові знання студенти відразу реалізовували на комп’ютерах, працюючи на ліцензійному програмному забезпеченні. Оцінок за виконану роботу їм не ставили, однак вони могли оцінювати один одного, викладачів. Як свідчать результати торішньої школи, молодь дуже задоволена рівнем занять, якістю харчування, проведеним дозвіллям. Цього року львівські студенти теж подбали про відпочинок своїх однолітків, організували для них пішу екскурсію і поїздку містом на екскурсійному автобусі, спільно проводили цікаві вечори.

– Ці школи завдяки міжнародній програмі ми проводили щороку, – говорить завідувач кафедри САПР професор Михайло Лобур. – На жаль, проект закінчується через півтора місяця, тому виходимо з пропозицією до Унії Європейської з проханням і далі фінансувати цю школу. Як показує практика, магістри з різних навчальних закладів збагачують свої знання з проектування мікро-електро-механічних систем, адже для них готують спеціальні, не типові, лекції українською і англійською мовами викладачі Львівської політехніки, інших вишів-гостей. Торік ми запросили до участі в школі викладача з Ліонського вишу-партнера (Франція), цього року – з Лодзького технічного університету з Польщі. Вважаю, що такі школи є найкращим способом правдивого єднання України. Багато магістрів із захопленням дивилися на наше кафедральне обладнання. До речі, студенти-політехніки теж почерпнули дуже багато інформації від київських магістрів. В Інституті високих технологій їхнього університету запровадили магістерську підготовку на базі чотирьох бакалавратів, тож до нас приїхали хіміки, механіки, комп’ютерники й електроніки. На предметному рівні вони мали кращі знання і щедро ділилися ними з усіма, то ж деякі наші студенти навіть встигли полюбити предмети, яким досі не надавали належної уваги.

учасники Літньої школи для магістрів українських вишів