У рамках програми «Гостьовий лектор» на кафедрі ПІО відбулася лекція професора Римського університету «Форо Італіко»

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У рамках програми «Гостьовий лектор» на кафедрі педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки триває курс лекцій та проведення практикуму від професора Римського університету «Форо Італіко» Паскуале Молітерніта на тему «Європейський досвід освітніх реформ для системи національної освіти у ХХІ столітті (на прикладі Добрих Практик в Італійській республіці)».

Паскуале Молітерніта – дуже цікава особистість: засновник GIEI (Міжнародної міждисциплінарної групи з інклюзивної освіти – Італія, Бразилія, Іспанія, Франція, Мозамбік, Німеччина, Колумбія, Аргентина), RUIAP (Італійська університетська мережа безперервної освіти), SIPeS (Італійське товариство спеціальної педагогіки), AIDU (Італійська асоціація університетських викладачів). Він продовжує залишатися членом цих організацій, а також Комітету з етики та науки Фонду Івана Павла ІІ. Також є колишнім президентом ARDeP – Асоціації зі скорочення державного боргу.

Паскуале Молітерніта ознайомив присутніх зі своєю діяльністю, зокрема розповів про викладання лекції та проведення досліджень у різних європейських, африканських, бразильських університетах, а також про доповіді на численних національних та міжнародних конференціях.

Його основні наукові інтереси включають:

  • дидактику в школах і університетах;
  • процеси посередництва в навчанні та освіті й дидактику як науку про посередництво;
  • виховне значення (загальне і специфічне) рухової та спортивної активності, зокрема в контексті виховання здоров’я і громадянськості;
  • розробку навчальних планів шкільної та університетської організації;
  • підготовку вчителів та працівників освіти (вихователів, педагогів, керівників шкіл) та розвиток цих професій;
  • формальний, неформальний та інформальний контексти інклюзивної освіти й навчання та освіти впродовж життя.

Щиро дякуємо панові Паскуале за високопрофесійну лекцію, обмін досвідом та співпрацю!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції