У Золочівському коледжі Львівської політехніки відбулося тренування з питань цивільного захисту

Золочівський фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з тренувань

20 квітня 2023 року для студентів та викладачів Золочівського фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» відбулося об’єктове тренування на тему «Дії керівного складу закладу та учасників навчального процесу коледжу при виникненні надзвичайної ситуації».

Навчання проходило під керівництвом директора коледжу Юрія Болюбаша. Мета заходу – навчити студентів та викладацький склад практичних навичок поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Рятувальники Золочівщини провели лекцію-презентацію про дії у разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації; про види, будову та правила користування вогнегасниками.

Обговорили зі студентами та викладачами найактуальніші питання:

  • перелік правил у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів та сучасних знахідок;
  • дії під час сигналу «Повітряна тривога»;
  • як не допустити пожежі вдома.

Також рятувальники нагадати номери телефонів екстрених служб порятунку, за якими варто телефонувати в разі загрози та/або виникнення надзвичайної ситуації чи пожежі.

Під час другого етапу було проведено навчальну евакуацію студентів та викладачів із приміщення будівлі під час умовної пожежі. Оповіщення було здійснено своєчасно, викладачі, студенти і працівники коледжу організовано й оперативно покинули будівлю.

Студенти коледжу також вміло користувались вогнегасниками, щоб самостійно погасити умовну пожежу в дворі навчального закладу.

У підсумку під час проведення навчань вдалось відпрацювати такі питання: перевірка пожежної сигналізації, відпрацювання дій чергового вахтової служби, надання першої невідкладної домедичної допомоги, проведення евакуації працівників та студентів. Також перевірено реальну готовність формувань цивільного захисту, персоналу та студентів до дій в умовах виникнення пожежі.

Фоторепортаж – на сторінці Золочівського фахового коледжу у соцмережі Фейсбук.