Іранський художник-каліграф Магаммад Мегді Разі провів майстер-клас в Інституті архітектури

Кафедра ДОА Львівської політехніки
майстер-клас іранського художника-каліграфа

В Інституті архітектури Львівської політехніки 21 травня відбувся майстер-клас із каліграфічного живопису. Іранський художник-каліграф Магаммад Мегді Разі продемонстрував універсальне володіння технікою у цьому новому напрямі мистецтва. Мегді Разі – куратор Razi Art Gallery та засновник університетського відділення каліграфічного живопису, учасник виставок та фестивалів каліграфічного мистецтва.

Живописно-графічні твори каліграфа – це вишукані композиції, у яких слова, літери та їхні окремі елементи набувають дивовижних форм, підкоряючись емоційному задуму і творчій енергії автора.

У наш час у пошуках унікальних ідей дизайнери-графіки все частіше звертаються до теми «живого шрифту», тому знайомство з процесом створення каліграфічних композицій було особливо цінним для викладачів і студентів кафедри дизайну та основ архітектури.

Під час зустрічі митець розповів про особливості перської каліграфії і продемонстрував різні стилі і техніки письма, а викладачі кафедри дизайну та основ архітектури мали можливість долучитися до створення композицій і познайомитися з новими способами застосування звиклих мистецьких інструментів.