В Інституті будівництва та інженерних систем відбулася відкрита лекція «ВІМ-технології в Україні та світі»

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото з лекції

Нещодавно в Інституті будівництва та інженерних систем кафедра будівельних конструкцій та мостів організувала для студентів-першокурсників відкриту лекцію на тему «ВІМ-технології в Україні та світі», яку прочитав співзасновник компанії Powerkh Євген Суржан, COO & Co-founder компанії.

На зустрічі було наголошено на перевагах використання ВІМ-технологій в Україні та світі, їхній необхідності для успішного майбутнього працевлаштування. Лектор ознайомив студентів з BIM-технологіями, які передбачають віртуальне будівництво об’єкта до його фактичного зведення. Це дає змогу зменшити невизначеність, підвищити безпеку, розв’язати проблеми, а також, за необхідності, моделювати й аналізувати потенційні впливи різних чинників на всіх етапах будівництва.

В кінці лекції студенти мали можливість поспілкуватися з лектором. Більшість присутніх виявили значний інтерес до цієї теми, оскільки BIM-проєктування поступово стає невід’ємною повноцінною частиною будівельної галузі України. Крім того, студенти обговорювали з лектором його вимоги як роботодавця щодо ступеня вивчення BIM-технологій для майбутнього працевлаштування або замовлень на різних ринках світу. Під час обговорення лектор ділився досвідом роботи й особливостями ринків і норм України, США, Англії та країн Азії.

Студенти Інституту будівництва та інженерних систем щиро дякують Євгену Суржану і доктору філософії, асистентові кафедри БКМ Максиму Лободанову за організацію та проведення цікавої лекції, а також сподіваються на ширше застосування ВІМ-технологій в навчальному процесі!

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції