В ІТ коледжі Львівської політехніки відбулося тренування з питань цивільного захисту

Фаховий коледж інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото з тренувань

Минулого тижня в актовій залі Фахового коледжу інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка» для студентів та викладачів відбулося об’єктове тренування на тему «Дії органів управління та учасників освітнього процесу в разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій».

Навчання пройшло під керівництвом директора коледжу Василя Романчука. Мета заходу – навчити студентів та викладацький склад практичних навичок поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Представник навчально-методичного центру Цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області Ігор Авдєєв провів лекцію-презентацію про дії у разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації. Він розповів про види, будову та правила користування вогнегасниками.

Медики Віктор Гончарук та Віра Кузьмич провели тренінг із правил надання першої невідкладної домедичної допомоги в разі кровотеч, продемонстрували, як накладати різні види джгутів.

Під час другого етапу було проведено навчальну евакуацію студентів та викладачів із приміщення будівлі під час умовної пожежі. Оповіщення було здійснено своєчасно, викладачі, студенти і працівники коледжу організовано й оперативно покинули будівлю.

Студенти ІТ коледжу також вміло користувались вогнегасниками, щоб самостійно погасити умовну пожежу в дворі навчального закладу.

У підсумку під час проведення навчань вдалось відпрацювати такі питання: перевірка пожежної сигналізації, відпрацювання дій чергового вахтової служби, надання першої невідкладної домедичної допомоги, проведення евакуації працівників та студентів. Також перевірено реальну готовність формувань цивільного захисту, персоналу та студентів до дій в умовах виникнення пожежі.

Докладніше – на сайті Фахового коледжу інформаційних технологій.

Фото з тренувань Фото з тренувань Фото з тренувань