В Університеті презентували монографію про творчість художника і сценографа Євгена Лисика

Кафедра ДАС Львівської політехніки
на презентації монографії про творчість Євгена Лисика

4 квітня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася презентація монографії «Творчість Є.М. Лисика в часі, просторі, сценографії та архітектурі», авторами якої є В. Проскуряков, З. Климко та О. Зінченко.

Автори планували вихід монографії у 2016 році, до ювілейної річниці від дня народження Євгена Микитовича, але у зв’язку з різними обставинами саму презентацію перенесли.

Дійство відбувалось у головному корпусі Львівської Політехніки, де були присутні працівники Львівського театру опери і балету, серед яких – учні Євгена Лисика, відомі художники, представники Університету і Видавництва Львівської Політехніки, дирекція Інституту архітектури, викладачі кафедри дизайну архітектурного середовища, студенти й гості презентації з Львова, Австрії, Польщі.

Видання присвячене унікальній особистості, художникові і сценографу. На сцені Львівської опери досі йдуть вистави, які оформив Євген Микитович, а стараннями театральних архітекторів, насамперед професора Віктора Проскурякова, пам'ять про Лисика зберігається у виставках, презентаціях, книжках.

на презентації монографії про творчість Євгена Лисика на презентації монографії про творчість Євгена Лисика на презентації монографії про творчість Євгена Лисика на презентації монографії про творчість Євгена Лисика на презентації монографії про творчість Євгена Лисика на презентації монографії про творчість Євгена Лисика