В Університеті відбулась третя Всеукраїнська конференція з проблем теорії і практики конституціоналізму

Кафедра КМП Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

19 травня 2017 року кафедра конституційного та міжнародного права Навчально-наукового інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка» провела вже третю Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теорія і практика конституціоналізму: український та зарубіжний досвід».

У роботі конференції брали участь провідні науковці в галузі конституційного права (О.В. Скрипнюк, В.М. Скрипнюк, Т.Г. Андрусяк, В.В. Лемак, Б.Р. Стецюк, С.Г. Штогун), конституціоналісти-практики (судді Конституційного Суду України), а також аспіранти і студенти, зацікавлені в конституційно-правовій проблематиці, які мали можливість показати свої напрацювання.

Тематика конференції була присвячена висвітленню проблем сучасного конституціоналізму в контексті українського і зарубіжного досвіду. Особлива увага акцентувалася на питаннях проведення конституційної реформи в Україні.

У рамках проведення конференції досліджено питання, пов’язані з виникненням та утвердженням українського конституціоналізму. Особливу увагу приділено завданням та способам реалізації вітчизняної конституційної реформи. На основі визначення основних етапів конституційного процесу в Україні проводитиметься аналіз розвитку відповідного законодавства та його порівняння з напрацюваннями європейських держав.

Очний формат конференції забезпечив можливість особистого спілкування представників української правової науки зі своїми зарубіжними колегами та студентами, запозичення прогресивного досвіду, що сприяє започаткуванню спільних проектів і суттєво збільшує шанси на досягнення значних наукових результатів.

 

Детальніше в ІНПП відбулась третя Всеукраїнська конференція «Теорія і практика конституціоналізму»

Приєднані файли