Роботодавці прийшли до студентів: в Університеті відбувся черговий Інженерний ярмарок кар’єри

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Ярмарок Кар’єри

Упродовж двох днів, 6–7 квітня, у Львівській політехніці чи не основними темами серед студентів були – цікаві можливості, співбесіди, резюме, шанси отримати перший досвід роботи чи працевлаштуватися в омріяній фірмі. Саме так, з емоціями, сподіваннями, очікуваннями і безліччю цікавих зустрічей відбувався Інженерний ярмарок кар’єри (ІЯК), який організовував львівський осередок міжнародної студентської організації BEST.

Цьогоріч поспілкуватися зі студентами, презентувати свою роботу та знайти потенційних працівників до нашого університету з’їхалося 29 провідних компаній світу. Елітним учасником була фірма SKODA, представники якої мали дві презентації для студентів: у рамках Інженерного ярмарку кар’єри і разом із відділом працевлаштування та зв’язків з виробництвом Політехніки. Окремо відбулася зустріч представників цієї фірми з ректором професором Юрієм Бобалом, проректором Романом Коржем, керівником відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Олегом Логушем і директорами інститутів, які готують студентів із різних інженерних напрямів. У рамках обговорень гості запропонували співпрацю з Політехнікою, можливість організовувати практику для студентів у Чехії, а також працевлаштування для найуспішніших інженерів-політехніків.

Студенти також мали можливість заповнити резюме та поспілкуватися з представниками таких провідних компаній, як: SoftServe, Symphony Solutions, CYPRESS, GlobalLogik та багатьох інших відомих фірм.

Впродовж місяця до початку Інженерного ярмарку кар’єри для студентської молоді організовували різнотематичні зустрічі з успішними людьми.

З-поміж гостей була автор «якісного, корисного та розвиткового» проекту Nravo Kids (ігровий додаток для мобільних телефонів) Наталія Табачин, організатор фестивалю Dekodet, випускник Політехніки Іван Сольськй. HR Manager at Tech Magic Софія Халявко проводила CV сесію «Як правильно писати резюме та багато іншого».

– Завжди стараємося запросити компанії з різних сфер. Хоча здебільшого це працедавці для інженерних спеціальностей, але цього року були також компанії, які займаються бухгалтерським обліком, консалтингом. Знайти собі роботу на Ярмарку не проблема, бо навіть інженерним компаніям потрібні різні спеціалісти, – розповіла президент локального осередку BEST, четвертокурсниця ІКНІ Зіна Мазуркевич. – Упродовж двох днів, окрім презентацій компаній, відбувалися різні конкурси, вікторини, розіграші, на яких учасники мали можливість отримати сертифікати на навчання. Тож наш захід цікавий не лише студентам, а й тим, хто вже давно закінчив університет.

З якою метою Ви прийшли на Ярмарок кар’єри?

Дмитро Новак, студент третього курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Поспілкуватися з представниками компаній, які мене цікавлять»

Я вперше на Ярмарку кар’єри, дізнався про нього від друзів. Це круто, бо можна напряму поспілкуватися з представниками різних компаній-роботодавців, запитати їх про те, що цікавить, отримати ту інформацію, якої не знайдеш в інтернеті. Також можна поговорити сам-на-сам, докладніше ознайомитися з вимогами та обговорити їх. Наприклад, якщо є вимога дуже високого знання англійської, то можна запитати, чи можу я претендувати на якусь вакансію, якщо мій рівень знання іноземної нижчий; куди найкраще податися. Я заповнюватиму резюме, бо переконаний, що насправді можна отримати відповідь, запрошення на співбесіду чи навіть отримати роботу.

Роман Бортнік, студент п’ятого курсу Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки:
«Заповнив резюме і сподіваюсь на успіх»

Звичайно, що Ярмарок потрібний. Люди, які хочуть знайти роботу, можуть поговорити з представниками різних фірм, знайти собі роботу. Я прийшов, щоб відвідати презентації компаній, поспілкуватися з друзями, послухати музику. Якщо компанії шукають працівників, то студенти мають шанс отримати роботу. Я заповню резюме і сподіватимусь на успіх. Хотів би отримати цікаву роботу з можливістю розвитку і, звичайно, добрим заробітком.

Анна Сколоздра, студентка четвертого курсу Інституту математики та фундаментальних наук:
«За новими можливостями»

Це корисний захід, бо студенти мають можливість розпочати свою кар’єру. Адже здебільшого основна вимога роботодавців – вища освіта і досвід роботи. Тож це гарний шанс з чого почати. Знаю, що чимало компаній шукають нових працівників, а також пропонують навчальні курси, де кваліфікують відповідно до своїх вимог. Я хотіла б отримати можливість для самореалізації: знайти роботу чи принаймні додатково повчитися.

Христина Салдак, економіст за освітою:
«Прийшла, щоб знайти роботу»

Ярмарок кар’єри – це з одного боку шанси для тих, хто прагне знайти місце праці, а з другого – добра реклама для різних компаній, особливо для менш відомих. Прийшла сюди, бо в мене зараз постало питання пошуку роботи. Щоправда, в деякі з цих фірм я вже подавала резюме, але, на жаль, не отримала відповіді. Зараз поспілкувалася з представниками компаній, які мене зацікавили, то окремі з них дали мені надію на отримання роботи, тож буду сподіватися. Я ще не маю досвіду роботи, пройшла кілька курсів із різних спеціальностей, постійно займаюся самоосвітою, зокрема підтягую свої знання з англійської мови.

Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри