В Університеті завдяки проекту ТЕМРUS відкрили новий сервіс-офіс з інженерного матеріалознавства

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
відкриття нової лабораторії MESO

Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відкрили нову лабораторію MESO – сервіс-офіс з інженерного матеріалознавства. Її створили на кафедрі прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів у рамках європейського проекту ТЕМРUS «Модернізація навчальних планів дворівневої підготовки бакалавр/магістр з Інженерного матеріалознавства». Кошторисна вартість лабораторії сягнула понад 65 тисяч євро.

Виступаючи під час відкриття нового сервіс-офісу, ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало відзначив, що даний проект став можливий завдяки тісній співпраці Університету зі структурами Євросоюзу, зокрема в межах освітньої програми ТЕМРUS. Це дало змогу забезпечити лабораторію сучасним обладнанням та програмним забезпеченням, що дозволяє не лише суттєво вдосконалити навчальний процес, але й проводити тут різноманітні пошукові, експертні та наукові дослідження.

Передбачено, що тут проводитимуть курси навчання та підвищення кваліфікації з інженерного матеріалознавства та ливарного виробництва, маркетингові дослідження, моніторинг та оцінювання потреб суб’єктів підприємництва регіону в прикладних розробках з інженерного матеріалознавства та вивчення вимог роботодавців, різноманітні інженерно-технічні роботи на замовлення зацікавлених підприємств та організацій тощо

Стратегічним завданням лабораторії MESO є комерціалізація результатів виконання проекту ТЕМРUS, проведення ґрунтовних наукових досліджень, підготовка конкурентоздатних фахівців у галузі матеріалознавства та ливарного виробництва.

відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO відкриття нової лабораторії MESO