Відбулася VIII Міжнародна конференція «Сучасні проблеми технології неорганічних речовин та ресурсозбереження»

Кафедра хімії і технології неорганічних речовин Львівської політехніки
Фото з конференції

З 29 вересня до 1 жовтня 2021 року в Інституті хімії та хімічних технологій відбувалась Восьма Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми технології неорганічних речовин та ресурсозбереження», присвячена 150-річчю хіміко-технологічної освіти і науки у Львівській політехніці. Вона була організована кафедрою хімії і технології неорганічних речовин.

Конференцію відкрив проректор з наукової роботи Університету Іван Демидов. Тематика конференції охоплювала широке коло питань: теоретичні основи технології неорганічних речовин, технології основного неорганічного синтезу, мінеральних добрив, солей і лугів, каталізаторів і сорбентів, тонкого неорганічного синтезу та проблеми сучасної плазмохімії, екологічні аспекти і ресурсоощадні технології неорганічних речовин, хімія і технологія води, інтеграція досліджень у галузі технології неорганічних речовин до пріоритетів Європейського Союзу, а також освіта і наука в умовах пандемії.

Конференція відбувалась у змішаному форматі: виступи офлайн чергувалися з доповідями в онлайн-режимі. Безпосередньо участь у конференції брали представники Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського», Вищого навчального закладу «Харківський коледж текстилю та дизайну», а також Національного університету «Львівська політехніка». В онлайн-форматі участь брали вчені з Білоруського технологічного університету, Черкаського технологічного університету, Східноукраїнського технологічного університету імені В. Даля, Сєвєродонецького ВО «Азот» та інші. Всього було зроблено 32 доповіді.

Для учасників конференції було організовано екскурсії Львівською політехнікою та по місту Львову.