Внутрішня інтеграція як фундамент для свідомого зростання

Софія Коритко, студентка ІІ курсу кафедри ЖЗМК
Фото із зустрічі

7 червня у Львівській політехніці відбулася зустріч з Ларисою Івшиною – головною редакторкою щоденної всеукраїнської газети «День» та видань бібліотеки «Дня», відомою українською журналісткою і громадсько-культурною діячкою. Темою для зібрання стала внутрішня інтеграція України.

Зустріч відкрив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало. Модерувала захід директорка Міжнародного інституту освіти, культури та звʼязків з діаспорою Ірина Ключковська. Вона зосередила увагу присутніх на актуальності теми та важливих аспектах розбудови країни й нації, процитувавши Ларису Івшину: «Перш ніж говорити про зовнішню інтеграцію, мусимо говорити про внутрішню інтеграцію», що стало однією з головних тез зустрічі.

Зіставляючи події, що стосувалися внутрішнього об’єднання держави минулих років, пані Лариса надала певну характеристику цьому процесу в історичному контексті, а також виокремила кілька проблем у цій сфері, зокрема щодо зміни парадигми соціально-політичного розвитку країни. Тож важливим є те, що внутрішня інтеграція може бути досягнута на основі глибинного розуміння шляху, на який стала Україна, й за допомогою того способу життя, який маємо провадити з європейцями. Також до слова були запрошені Андрій Содомора, Роман Яців, Оксана Юринець, Ольга Квасниця, які поділилися власним розумінням цієї теми.