Викладачі ІКТА в рамках гранту від CRDF Global відвідали Талліннський технічний університет

Кафедра безпеки інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото з візиту в Естонію

У рамках виконання дослідницького гранту від американського фонду CRDF Global Ukraine Cybersecurity and Alternative Energy Research Competition у другій половині квітня відбувся візит викладачів кафедр захисту інформації та безпеки інформаційних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки до Талліннського технічного університету.

Метою візиту було проведення зустрічей щодо співробітництва з кібербезпеки, розвитку науково-дослідницьких контактів і консультацій у цій галузі, а також майбутньої співпраці у спільних проєктах Еразмус КА1 та КА2 в рамках Програми співробітництва з кібернетичної безпеки між Національним університетом «Львівська політехніка» і Талліннським технічним університетом.

Заснований у 1918 році Талліннський технологічний університет (TalTech) є флагманом естонської інженерної та технологічної освіти і досліджень, а також установою, де можна отримати вищу освіту на всіх рівнях інженерних, технологічних, природничих, ділових і соціальних наук. Ступені TalTech є міжнародно визнаними й високо оціненими. Згідно з різними дослідженнями ринку праці, більшість успішних професіоналів в Естонії є випускниками TalTech.

Упродовж тижневого перебування у TalTech доцент кафедри захисту інформації Юрій Лах та професорка кафедри безпеки інформаційних технологій Олена Нємкова взяли участь у таких зустрічах та переговорах:

  • з Ану Баум, керівницею проєктів ІТ Академії, менеджеркою проєктів Еразмус-офісу, стосовно майбутніх проєктів EIT, а також Erasmus KA2;
  • із Раяном Оттісом, директором Центру цифрової криміналістики та кібербезпеки, і Марком Каарамеесом, керівником відділу програмного забезпечення, стосовно науково-дослідницької співпраці;
  • з Едріаном Венейблсом, керівником магістерської програми з кібербезпеки, стосовно обміну інформацією про програми TalTech для Львівської політехніки;
  • із Гертом Джерваном, деканом факультету інформаційних технологій, стосовно можливостей навчання студентів з України на магістерських та PhD-програмах.

Талліннський технологічний університет зацікавлений у співпраці з Львівською політехнікою, зокрема естонських колег цікавить досвід онлайн-навчання.

Фото з візиту в Естонію Фото з візиту в Естонію Фото з візиту в Естонію Фото з візиту в Естонію