Викладачі кафедри ПФН провели Весняну школу «Прикладна фізика – квиток у майбутнє»

Кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства
Фото із заходу

В суботу, 20 квітня, викладачі кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки провели майстер-клас із виготовлення суперконденсаторів, а також День відкритих дверей у рамках Весняної школи «Прикладна фізика – квиток у майбутнє».

На подію завітали учні та батьки із Львівської та Київської областей. Допитливі учні брали активну участь у виготовленні суперконденсаторів, подавали цікаві ідеї, робили висновки, зацікавлено й уважно слухали пізнавальну інформацію про особливості та переваги суперконденсаторів, а також про технологічні аспекти їхнього виготовлення. Батьки учнів також брали участь у події та раділи за своїх дітей, їхню активність і натхненність.

Зі вступним словом перед учасниками заходу виступив заступник завідувача кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства доцент Богдан Венгрин. В своєму виступі він ознайомив учасників заходу з організацією освітнього процесу на кафедрі ПФН за освітньою програмою «Прикладна фізика і наноматеріали» та структурними підрозділами кафедри.

Приємним сюрпризом була перерва на каву під цікаву розповідь доцентки кафедри ПФН Дарії Матулки на тему «Фізика у кав’ярні». Доповідачка розповіла про ті фізичні явища, які стоять за такою буденною справою як приготування кави. Зокрема, присутні змогли простежити шлях кавового зерна від його зародження у формі квітки й подальшого розвитку ягід кавового зерна, їх збору та обробки. Далі спікерка розповіла про фізичну сторону секрету формування неперевершеного смаку кави. Сама доповідь супроводжувалася наглядним та інтуїтивно зрозумілим графічним матеріалом, що викликало зацікавлення і жваву дискусію серед викладачів, школярів та їхніх батьків.

Над організацією події працювали доценти Богдан Венгрин, Оксана Балабан, Дарія Матулка, Ганна Лаба і старший викладач Андрій Данилов.

Всіх охочих досліджувати багатофункціональні матеріали та робити свій внесок у розв’язання енергетичних проблем людства запрошуємо на кафедру ПФН для навчання за спеціальністю 105 «Прикладна фізика і наноматеріали»!

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу