Викладачки Університету взяли участь у науково-практичному тренінгу Good Practice Days у Варшавській політехніці

Кафедра теоретичної та загальної електротехніки Львівської політехніки
Фото з тренінгу

Упродовж 26–28 червня Варшавський технічний університет у рамках програми NAWA провів науково-практичний тренінг Good Practice Days для фахівців електричної і механічної інженерії та теплоенергетики. Тренінг організовано професорсько-викладацьким складом факультету енергетики та аеронавтики за підтримки відділу міжнародних зв’язків Варшавської політехніки.

У тренінгу взяли участь жінки-фахівчині з Національного університету «Львівська політехніка» та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». За підтримки керівниці Центру міжнародної освіти Львівської політехніки Наталії Гоц від нашого університету участь у тренінгу брали викладачки:

  • Інституту енергетики та систем керування – Оксана Гоголюк (завідувачка кафедри теоретичної та загальної електротехніки) і Марта Мартиняк-Андрушко (доцентка кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій),
  • Інституту механічної інженерії та транспорту – Олеся Максимович (завідувачка кафедри нафтогазової інженерії та зварювання) і Людмила Дзюбик (доцентка кафедри технічної механіки та динаміки машин),
  • Інституту гуманітарних та соціальних наук – Анна Гуринович (викладачка кафедри іноземних мов).

У перший день тренінгу відбулася презентація Варшавського технологічного університету й екскурсія кампусом закладу, представлення викладачів та лабораторій факультету електроенергетики кафедри технічної механіки і динаміки машин та аероноавтики, яку провів заступник декана факультету професор А. Русовіч (A. Rusowicz). Також провели презентацію на симуляторах польотів. Другу частину робочого дня було присвячено відвідуванню лабораторій систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

На другий день тренінгу учасниці відвідали лекцію із сучасних технологій енергозбереження професора М. Яворського (M. Jaworski). Основну увагу в лекції приділено питанням акумулювання електричної енергії за допомогою сучасних технологічних засобів.

Заключний день програми було присвячено візиту до лабораторій, які спеціалізуються на дослідженні питань, пов’язаних з аеродинамікою. Зокрема, значну увагу приділено питанням вивчення турбулентності для розв’язання проблем літакобудування загалом та БПЛА зокрема, зовнішнього обтікання повітряними масами будівель у містах, для яких характерна щільна забудова, а також рухомих об’єктів. Дослідження проводять на макетах масиву будівель/району міста чи рухомих об’єктів, які створюють за допомогою 3D-принтерів. Екскурсію провів Міхал Ремер (M. Remer).

Варто відзначити структурованість презентованої слухачкам програми та взаємний зв’язок питань електричної та механічної інженерії, опанування яких дасть змогу створювати як наукові продукти високого рівня, так і відповідні навчальні курси для студентів технічних спеціальностей.

Неймовірна приязна атмосфера, висока кваліфікація лекторів і доступність практичних засобів, безумовно, сприятиме підвищенню професійного рівня викладачів Львівської політехніки й надасть нові можливості для співпраці з колегами із партнерських закладів вищої освіти Польщі.

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу