Директор студмістечка Ігор Гельжинський: як працюють гуртожитки Львівської політехніки під час карантину

Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки
Студентське містечко

В умовах карантину навчальні заклади були змушені обмежити роботу й перейти на дистанційне навчання. Однак не всі студенти вирушили додому. Більшість з них залишилася в гуртожитках. Директор студентського містечка Ігор Гельжинський розповів, яких правил вони дотримуються.

– Здебільшого, працюємо у звичному режимі. Ми рекомендуємо студентам їхати додому на час карантину. Однак не для всіх це зручно, тому більшість залишаються.

Ми не поселяємо в гуртожитки нових людей, це передбачено Наказом ректора. Вхід стороннім до гуртожитків, очевидно, також заборонений. Щодо студентів-іноземців, то всі вони залишаються в Україні. Приїхали ще чотири студенти, наразі не можемо поселити їх у гуртожитки. Вони повинні 14 днів пробути на ізоляції, після цього принести довідку від лікаря, яка підтверджує, що з ними все в порядку. Тоді поселення відбудеться.

Окрім цього, робимо вологе прибирання, протираємо всі перила, дверні ручки. Дотримуємося тих самих заходів безпеки, що й усе місто. У разі поганого самопочуття мешканці гуртожитків можуть звернутися на вахту або повідомити про це студентським оперативним загонам. Є спеціально обладнані кімнати, у яких можна ізолювати людей з поганим самопочуттям, підвищеною температурою до приходу лікаря або до приїзду швидкої допомоги.