Заступник Генерального директора ТПП Ерфурта Томаш Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету

У рамках підписаної угоди про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» і Торговельно-промисловою палатою німецького міста Ерфурта 15 квітня 2019 року до Хмельницького політехнічного коледжу з дводенним візитом завітав заступник Генерального директора ТПП Ерфурта Томаш Фальбуш. Супроводжував іноземного гостя директор Німецько-Українського освітнього центру Львівської політехніки Денис Невінський, який не вперше відвідує Хмельницьку політехніку, добре поінформований про високі досягнення та здобутки навчального закладу. Саме він дав старт обов’язковому вивченню у коледжі німецької мови як необхідної умови для проходження навчально-виробничої практики на німецьких підприємствах.

Пан Томаш відвідав Хмельницький уперше і виявив значний інтерес до навчального закладу, звернувши особливу увагу на його власні розробки та модернізацію матеріально-технічного забезпечення. Він ознайомився з навчальним закладом, який йому показав директор коледжу Вадим Овчарук. Високий гість схвально відгукнувся про побачене та почуте. Несподіванкою для гостей став студентський шаховий турнір між коледжами міста, що проходив 16 квітня у холі ХПК. Свою партію зіграли і Томаш Фальбуш з Вадимом Овчаруком. Пізніше вони взяли участь у нагородженні переможців, з приємністю відзначившии, що і в шахах коледж виявився найкращим.

В рамках візиту в читальній залі бібліотеки відбувся круглий стіл за участю Томаша Фальбуша, студентів, батьків та викладачів, які стали чи в майбутньому бажають взяти участь у програмі дуальної освіти зі стажуванням у Німеччині та отриманням відповідного сертифіката європейського зразка, що дасть змогу законодавчо підтвердити компетенції наших студентів у ЄС.

Пан Томаш презентував діяльність Торговельно-промислової палати, яку представляє, розповів про федеральну землю Тюрингія, де розташовані 64000 підприємств ТПП, готових взяти студентів коледжу для проходження навчально-виробничої практики, відповів на всі питання щодо фінансування, постійної опіки та супроводу їхньою установою іноземних студентів. Він наголосив, що після завершення стажування, окрім дипломів свого навчального закладу, видають ще й німецький документ, який дає право на роботу в Євросоюзі.

Завершуючи зустріч, директор Хмельницького політехнічного коледжу Львівської політехніки Вадим Овчарук подякував гостям за візит та вручив подарунки, що символізують тісну співпрацю у підтримці студентів коледжу в професійному становленні задля розбудови України в інтеграції з Європейським Союзом.

Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету Томаша Фальбуш бере участь у шаховому турнірі Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету круглий стіл за участю Томаша Фальбуша Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету Томаша Фальбуш відвідав Хмельницький політехнічний коледж Університету