Звернення ректора стосовно ситуації довкола Львівської політехніки

Юрій Бобало, ректор Львівської політехніки
Фасад головного корпусу Львівської політехніки

Шановна спільното Львівської політехніки!

Дорогі викладачі та студенти!

У країні триває війна, і ворог діє усіма способами, застосовуючи різні гібридні методи для розхитування суспільства, тому ми повинні об’єднатися довкола спільної мети ― нашої Перемоги над московськими загарбниками.

В інформаційному просторі резонує тема, акценти якої змістилися виключно до питання української мови. Львівська політехніка завжди дотримувалася й дотримується засад плекання української мови, патріотизму та збереження ціннісних орієнтирів ― поваги до наших захисників, до кожного, хто жертовно бореться за нашу державність. Тому прикро, що останні події посіяли сумніви стосовно цього.

Прошу бути пильними і пам’ятати, що ворог може маніпулювати, робити інформаційні вкиди. І це ми бачимо впродовж останніх днів. Мабуть, це один із тих моментів, коли маємо стишити емоції і керуватися холодним розумом. Розбурхуючи емоційні хвилі, не пильнуючи того, що і як говоримо, яку інформацію поширюємо, ми допомагаємо ворожим атакам проти нас усіх.

Підтримуймо тих, хто боронить Україну. Кожне протистояння підриває наші сили, кожен суспільний конфлікт ослаблює нас, а ворогові дає нові можливості зруйнувати нас зсередини.

Політехніка, всі студенти і викладачі єдині у підтримці фронту. Маємо основне завдання для всіх ― вистояти у цій кровопролитній війні, зберегти країну і людей. Це означає ― насамперед підтримувати ЗСУ, кожного воїна, який ціною свого життя дає нам шанс жити і працювати.

Прошу довіряти керівництву Університету. Час розставить все на свої місця.