Викладачки кафедри містобудування взяли участь у тренінгу для українських освітян у Котбусі (Німеччина)

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото з тренінгу в Німеччині

У рамках програм Erasmus+ Key Action 1 та «Платформа цифрового навчання – Модулі реконструкції та Інтегрованого розвитку міст України» (Digital Learning Platform – ReConstructionModules and Integrated Urban Development Ukraine) з 22 по 26 квітня відбувся семінар-тренінг для українських освітян «Інтегроване планування розвитку міст у навчальних програмах». Захід був організований Бранденбургзьким технологічним університетом Котбус-Зенфтенберг (BTU Cottbus – Senftenberg) у співпраці з Технічним університетом Кайзерслаутерна (RPTU Kaiserslautern) і Технічним університетом Любека (TH Lübeck) для підвищення кваліфікації викладачів українських закладів вищої освіти на ранніх етапах їхньої кар’єри.

Метою семінару було підтримати молодих колег у здійсненні практичних кроків для встановлення інтегрованого розвитку міст як напряму у навчальних планах в Україні. У заході взяли участь викладачі провідних українських університетів: Національного університету «Львівська політехніка», Київського національного університету будівництва та архітектури, Одеської академії будівництва та архітектури, Харківського університету міського господарсьтва імені О.М. Бекетова, Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича.

Зокрема, Львівську політехніку представляли професорка кафедри містобудування Юлія Ідак і доцентка кафедри Ярина Онуфрів. Під час семінару наші викладачки напрацювали загальну концепцію навчальної дисципліни для магістрів «Конфліктологія і партисипація» з урахуванням принципів інтегрованого планування розвитку міст. Також розроблено стратегії для ефективної комунікації зі студентами, інноваційні методики навчання та структурований план ключових компонентів робочої програми курсу, включно з літературою, прикладами тощо. Окрім цього, було окреслено основний зміст, що включає головні поняття, структуру курсу, практичні вправи й методи оцінювання.

Семінар містив також лекції організаторів щодо теоретичних знань та їхнього практичного застосування у сфері концепції інтегрованого міського розвитку й актуальних проблем для міст України. Консультації в межах семінару відбувались як індивідуально, так і в командах. Проходили щоденні обміни та обговорення під час колоквіумів. Також організатори семінару проводили пізнавальні містознавчі екскурсії для учасників у містах Котбусі та Берліні.

Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині Фото з тренінгу в Німеччині