Працівники Інституту геодезії прочитали низку лекцій для здобувачів та викладачів харківського університету

Кафедра вищої геодезії та астрономії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У межах угоди про співробітництво між Національним університетом «Львівська політехніка» та Державним біотехнологічним університетом (Харків) викладачі Інституту геодезії прочитали низку фахових лекцій для здобувачів та викладачів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» харківського вишу. Лекції відбулися онлайн упродовж жовтня 2023 року.

3 жовтня 2023 року асистентка кафедри інженерної геодезії Інституту геодезії Львівської політехніки Марія Олійник прочитала лекцію на тему «Застосування сучасних геодезичних методів для вирішення геологічних задач». Приділено увагу основам лазерного сканування, цифрової фотограметрії, презентовано програми FieldMove Clino та Reality Capture для розв’язання геологічних задач.

10 жовтня к.т.н., старший викладач кафедри інженерної геодезії Інституту геодезії Анатолій Віват прочитав лекцію на тему «Сучасні методи виконання інженерно-геодезичних робіт в Україні». Презентовано новітні технології для виконання інженерно-геодезичних робіт, які включають використання лазерних сканерів, БПЛА та фотограмметрії, ГНСС, електронних тахеометрів. Також лектор окреслив інші актуальні питання та перспективи розвитку інженерної геодезії в Україні.

17 жовтня доктор філософії, асистент кафедри вищої геодезії та астрономії, заступник директора Інституту геодезії Іван Брусак прочитав лекцію на тему «Сучасні ГНСС-технології: можливості та особливості застосування». Приділено увагу принципам роботи глобальних навігаційних супутникових систем, мереж станцій ГНСС в Україні, сферам їхнього застосування та особливостям використання для задач моніторингу інженерних споруд та геодинаміки.

Лекції реалізовано у тісній співпраці з кафедрою управління земельними ресурсами, геодезії та кадастру Державного біотехнологічного університету з метою покращення якості підготовки й поглиблення знань здобувачів та викладачів зі спеціальних дисциплін технічного напряму, враховуючи складні умови навчання сьогодні у закладах вищої освіти Харкова після початку повномасштабної війни. Розвиток співпраці між ЗВО надалі передбачає проведення лекцій фахівцями Державного біотехнологічного університету для навчання здобувачів та підвищення кваліфікації викладачів за спеціальностями 208 «Агроінженерія» та 103 «Науки про Землю».

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції