Представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів зустрілися зі студентами кафедри ПЕЕТ

Кафедра підприємництва та екологічної експертизи товарів
Фото із зустрічі

17 жовтня 2023 року на кафедрі підприємництва та екологічної експертизи товарів Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки відбулася зустріч студентів спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» із фахівцями Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Львівській області – працівниками управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами та управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Під час зустрічі виступив головний спеціаліст відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Володимир Горчин, який розповів про випадки недотримання вимог законодавства до якості й безпечності та його наслідки для споживачів і суб’єктів господарювання.

Про державний метрологічний нагляд в умовах воєнного стану розповів головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду управління Роман Сімонов.

Начальник відділу у сфері дотримання антитютюнового законодавства та контролю за рекламою Олеся Штибень порушила актуальні питання, пов’язані з виробництвом, розповсюдженням і застосуванням реклами та з особливостями здійснення контролю за дотриманням антитютюнового законодавства.

Обговорювали проблемні питання щодо харчової безпеки, особливостей надання послуг інтернет-торгівлі, ринкового нагляду, контролю за регульованими цінами, порушення прав споживачів під час надання торговельних та побутових послуг.

Завідувач кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів, керівник курсу «Вступ у спеціальність» професор Святослав Князь акцентував увагу студентів на важливості практичної складової у формуванні професійних компетентностей здобувачів – майбутніх фахівців у галузі підприємництва і торгівлі.

Модераторкою зустрічі була професорка кафедри ПЕЕТ Ірина Ємченко.

Інформація від фахівців Головного управління Держпродспоживслужби викликала жваву дискусію і питання у студентів.

Результати проведеної зустрічі дадуть можливість застосовувати під час викладання дисциплін професійного спрямування практичний досвід фахівців.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі