Весняна школа «Європейський досвід трансферу технологій для українських університетів» розпочала роботу

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Заставка до матеріалу

В межах Весняної школи проєкту Jean Monnet Chairs «Європейський досвід трансферу технологій для українських університетів» (European technology transfer for Ukrainian universities, UniTECH) відбувся перший день роботи. Керівник проєкту, професор кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Ігор Олексів розповів про ідею та цілі Весняної школи і представив її тренерів.

Запрошеним спікерами в перший день роботи були:

  • Dr. Henrik Blomgren з KTH Royal Institute of Technology (Швеція);
  • д.т.н., начальник Науково-дослідної частини Національного університету «Львівська політехніка» Роман Небесний;
  • к.і.н, наукова співробітниця групи комерціалізації наукових досліджень та захисту об’єктів права інтелектуальної власності НДЧ Львівської політехніки Олена Лукачук.

Свій виступ Dr. Henrik Blomgren присвятив питанням Creativity in the University Technology Transfer. Зокрема, доповідач поділився досвідом університетського трансферу технологій у Швеції (Klarna та Spotify) та способами здійснення трансферу технологій із закладів вищої освіти у бізнес.

Спікери від Львівської політехніки подали до уваги присутніх доповідь на тему «Інновації та трансфер технологій в академічному середовищі: європейський досвід, інструменти підтримки та кейси співпраці університетів і бізнесу». Зокрема, презентували аудиторії успішні кейси нашого університету у сфері інновацій і трансферу технологій, структурні підрозділи Львівської політехніки, які надають усесторонню підтримку для розвитку інноваційних ідей і трансферу технологій, а також закордонний досвід побудови інноваційних екосистем у закладах вищої освіти.

До Весняної школа проєкту UniTECH долучилось понад 240 учасників з усіх куточків України, зокрема з Харкова, Києва, Дніпра, Одеси, Умані, Херсона, Черкас, Полтави, Івано-Франківська, Буковини та Львівщини.

До школи долучились представники Львівської політехніки, а саме студенти освітніх програм «Бізнес-адміністрування», «Міжнародна економіка», «Міжнародні економічні відносини», «Публічне управління та адміністрування» та «Управління інноваційною діяльністю». Програма заходу була також цікавою для аспірантів освітніх програм «Менеджмент», «Міжнародні економічні відносини», «Публічне управління та адміністрування», науково-педагогічних працівників та представників Львівської обласної державної адміністрації.

Щиро дякуємо спікерам за приділений час і професіоналізм!

На цьому робота Весняної школи не завершена, тож до зустрічі 18 квітня 2024 року!

Програма Весняної школи

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи