Відпочинок у навчально-оздоровчих таборах Львівської політехніки – можливість, яку не варто втратити

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2»

Оздоровлення студентів та викладачів на відпочинкових базах – один із важливих напрямів діяльності Львівської політехніки. Профспілки інститутів активно популяризують такий відпочинок, а студентство охоче долучається до цієї ініціативи.

Сьогодні з чотирьох баз Львівської політехніки студенти мають змогу відпочивати наразі на двох. Перша – «Політехнік-2». Влітку тут дитячі заїзди, а взимку база радо приймає студентів. Її варто відвідати насамперед тому, що Славське відоме своїми гірськолижними курортами, а ще поряд із базою є гора Політехнік, де новачки легко можуть опанувати спускання на лижах. Друга – «Політехнік-3», що поблизу Коблевого. Тут пропонують уже літній відпочинок.

– Узагалі потрапити сюди не так складно. Профспілка формує список охочих, якщо їх забагато, то ми передовсім даємо можливість поїхати тим, хто вчиться краще та залучений до студентського самоврядування. Це своєрідний бонус для активних студентів, мотивація добре вчитись і долучатися до студентського життя університету. До того ж ті, хто навчається на бюджеті, путівку можуть отримати з великою знижкою. Та навіть якщо їхати, сплативши повну вартість путівки, це буде не так дорого, якщо врахувати умови проживання та локацію, – розповідає Юрій Несторівський, голова профбюро Інституту архітектури та дизайну.

Найбільший плюс відпочинкових баз у тому, що саме студенти працюють над культурною програмою, їхнє завдання – наповнювати відпочинок різноманітними подіями, активностями, організовувати дискотеки, вечірній перегляд фільмів, мотиваційні заходи. Відпочивальники тут ніколи не нудьгують, адже завжди є що робити. Водночас їм пропонують безліч варіантів активного відпочинку на природі, що так само цікавить політехніків.

– Мені ще імпонує, що студенти та викладачі з різних інститутів на базі об’єднуються, багато спілкуються, знайомляться і, безумовно, дружать. Також варто відзначити те, що тут можна ближче познайомитися з викладачами в неформальній атмосфері, поговорити на різноманітні теми поза навчанням і бути більш відкритими. Це дає усвідомлення, що вони такі ж люди, як і ми, теж колись були студентами, і це змінює сприйняття викладачів, – ділиться враженнями Юрій.

Алгоритм отримання путівок досить легкий – варто звернутися до профспілки свого інституту й написати заяву на ім’я ректора. Її підпише директор вашого інституту. Далі треба зв’язатися вже з університетським профкомом студентів та аспірантів, який і повинен погодити путівку. Тільки після цього можна її оплатити і готуватися до поїздки. Це неймовірна можливість, яку надає Політехніка своїм студентам та працівникам, і її варто використати.

Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-3»