Голова місії Світового Конґресу Українців Андрій Шевченко був гостем МІОКу Львівської політехніки

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

24 січня 2024 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» радо вітав поважного гостя – Андрія Шевченка, голову місії Світового Конґресу Українців (СКУ) в Україні, українського політика, народного депутата України V, VI та VII скликань, дипломата, журналіста, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Канаді (2015–2021 рр.).

МІОКівці поділилися з Андрієм Шевченком своїми досягненнями, говорили про:

  • активну, професійну та важливу роботу Інституту для світового українства, роль діаспори для розвитку України;
  • співпрацю та партнерство зі світовими організаціями (СФУЖО, СКУ, ЕКУ та іншими);
  • популяризацію української мови, історії та культури у світі, про суботні й недільні школи;
  • організацію масштабних заходів, конґресів, форумів, конференцій та зустрічей для просування України на світовій арені.

Директорка МІОКу Ірина Ключковська зосередила увагу на тому, що особливо цікавою та важливою є місія МІОКу тепер, коли з ініціюванням Президентом України законопроєкту про множинне громадянство міняється парадигма відносин держава-діаспора.

Андрій Шевченко окреслив важливі виклики на сучасному етапі своєї роботи, поділився міркуваннями про відкритість організації СКУ та еволюцію її розвитку, про посилення співпраці всесвітньої української громади з українською владою, Збройними силами України, міжнародними партнерами та українським суспільством. Голова місії СКУ високо оцінив діяльність МІОКу і висловив готовність до подальшої співпраці.

На закінчення цієї мотиваційної зустрічі Ірина Ключковська від імені колективу подякувала за корисну, продуктивну розмову, наголосивши: «МІОК – організація, яка віддано просуває місію СКУ для перемоги України!».

Після розмови гість ознайомився з Університетом, відвідавши головний корпус та побувавши на екскурсії, яку провів Андрій Павлишин, керівник Центру промоції Львівської політехніки.

Докладніше – на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.