Оксана Гордійчук: «Завдяки нашій спільноті ми бачимо потрібність і цінність зв’язку між сучасним студентством і випускниками університету»

Роксолана Семчишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Оксана Гордійчук

Уже понад шість років Група зв’язків з випускниками відділу маркетингу Львівської політехніки організовує заходи, спрямовані на підтримку спілкування нинішніх студентів з випускниками університету. На їхньому шляху постало багато перешкод: карантинні обмеження та повномасштабне вторгнення. Але, незважаючи на це, вони не припиняли своєї роботи задля зв’язку різних поколінь.

– Комунікація університету з випускниками відбувається здебільшого через особисті зв’язки: email, телефонні номери чи соціальні мережі. У нас є два виокремлені напрями, в яких ми взаємодіємо з випускниками та з університетом: коли запрошуємо випускників на кафедру спеціальності, яку вони закінчили, щоб вони познайомилися зі сучасними політехніками, розповіли більше про свій професійний досвід, про свій шлях, і коли спілкуємося з випускниками через інстаграм-ефіри. Комунікуємо з ними й особисто – маємо базу даних, яка в нас була започаткована ще за часів Форуму випускників 2018 року. Згодом набір тих контактів дещо зупинився, бо захід був припинений спершу через карантинні обмеження, а потім – через повномасштабне вторгнення. Зараз постійно здійснюємо пошук випускників через соціальні мережі. Така взаємодія полягає в тому, що випускники знайомляться зі сучасним студентством і допомагають їм знайти себе у майбутній професії. Все ж таки студентам краще бачити реальний досвід і почути пораду – куди рухатися далі. Також ми організовуємо зустрічі студентів і випускників між собою, щоб вони пригадати приємні моменти з навчання в університеті, – розповідає лідерка Групи зв’язків з випускниками Оксана Гордійчук.

З огляду на проведення великої кількості заходів можна зробити висновок, що вони популярні серед студентів. Середня кількість осіб, які відвідують захід, становить понад 90.

– Це та спільнота, яка повинна жити завжди. Це цікаво і дуже цінно – тримати зв’язок з випускниками, щоб вони не мали відчуття, що вони не потрібні університету після завершення навчання, – наголосила Оксана Гордійчук.

На сайті університету і на офіційних сторінках у соціальних мережах ми розповідатимемо про політехніків різних поколінь. Стежте за оновленням інформації й пишіть нам свої історії, пов’язані з Політехнікою.