Львівська політехніка – шоста серед українських вишів у міжнародному наукометричному рейтингу SCImago 2019

За матеріалами сайту «ЄвроОсвіта»
SCImago 2019

Оприлюднено міжнародний наукометричний рейтинг SCImago 2019. Цьогоріч у ньому брали участь 33 українські установи, з яких 16 – заклади вищої освіти.

SCImago Institutions Rankings – наукометричний рейтинг. Відмінність полягає у використанні базі даних – Scopus. SCIMago є рейтингом наукових організацій, а не тільки закладів вищої освіти. Єдине обмеження на входження в цей рейтинг – мати не менше 100 публікацій будь-якого типу, що індексуються Scopus за 5 років, що передують року публікації рейтингу.

Укладачі аналізують наукові та науково-дослідні установи за композитним індикатором, який поєднує в собі три різних набори показників, заснованих на дослідницькій діяльності, інноваційних заходах і громадському впливу, який вимірюється через видимість у веб.

Перше місце серед українських ЗВО в рейтингу SCImago 2019 посідає Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, друге – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, третє – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.

Національний університет «Львівська політехніка» – на шостій позиції рейтингу.

SCImago Institutions Rankings

рейтинг SCImago 2019