Посібник працівників кафедри ХТПП – один з найкращих у конкурсі видань львівських політехніків у 2023 році

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки видання

В останній тиждень листопада рішенням Вченої ради Національного університету «Львівська політехніка» визначено переможців конкурсу монографій, підручників, навчальних посібників та довідкових видань.

ІІІ місце у номінації «Найкращий навчальний посібник» отримав навчальний посібник «Хімія та технологія полімерів у прикладах та задачах» (Видавництво Львівської політехніки, 2022. 200 с.). Автори – співробітники кафедри хімічної технології переробки пластмас Володимир Скорохода, Наталія Семенюк, Юрій Мельник, Михайло Братичак.

У навчальному посібнику розглянуто практичне використання теоретичних положень із хімії та технології полімерів. Викладено теоретичні засади одержання полімерів реакціями радикальної, йонної гомополімеризації та бінарної кополімеризації, моделі полімеризаційних реакторів змішування, витіснення та каскаду реакторів змішування. Подано приклади розв’язування типових задач і задачі для самостійного розв’язування. Посібник призначений для студентів, аспірантів і викладачів хіміко-технологічного профілю закладів вищої освіти і наукових працівників галузі хімії та технології полімерів.

Колектив кафедри ХТПП вітає авторів із заслуженим визнанням!