Представник Львівської політехніки взяв участь у зустрічах з очільниками Євродоку в Києві

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Фото із зустрічі

До Києва завітала делегація Європейської ради аспірантів та молодих дослідників (Eurodoc). Президент Себастьян Дале та віцепрезидентка Піл Марія Заугманн зустрілися з представниками Міністерства освіти і науки, Ради молодих учених при МОН, Національного фонду досліджень та інших установ, щоб обговорити ситуацію в науковому секторі України і разом працювати над рішеннями для підтримки молодих українських дослідників та закладів вищої освіти, на діяльність яких суттєво вплинула війна.

20 липня 2023 року відбулася зустріч очільників Євродоку із заступником міністра освіти і науки України Денисом Курбатовим. Мета зустрічі – обговорити перспективу співпраці та підтримки науки як стратегічного напряму розвитку України в післявоєнний період відбудови країни, участі молодих учених у цьому процесі. Під час зустрічі розглянули проблеми та виклики роботи молодих учених, їхню підтримку з боку Міністерства освіти і науки та Національного фонду досліджень України, а також їхню участь у європейських проєктах і грантах.

На зустрічі були присутні: виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька, представники Міністерства освіти і науки України Ігор Таранов та Григорій Мозолевич, голова Ради молодих учених при МОН Олеся Ващук, її перша заступниця Анастасія Сімахова, а також експрезидент Євродоку Олександр Березко – багаторічний член правління організації, консультант Ради молодих учених при МОН, кандидат технічних наук, доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, очільник відділу підтримки та розвитку веб-сервісів Університету, автор і керівник проєкту OPTIMA.

Під час зустрічі сторони домовилися про співпрацю, подальшу підтримку науки та молодих учених України.

Упродовж наступних днів представники Eurodoc зустрілися з молодими дослідниками, спеціалістами у галузі наукових комунікацій та зацікавленими стейкхолдерами з усієї країни.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі