Професорка Ярина Турчин взяла участь у роботі XVI конгресу Української асоціації європейських студій

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншоти з онлайн-заходу

26 жовтня 2023 року керівниця проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS) професорка Ярина Турчин взяла участь у роботі XVI конгресу Української асоціації європейських студій, який цьогоріч був присвячений темі «Промоція демократії в Європі та приєднання України до ЄС».

Доповідачка розкрила стан та перспективи розвитку європейських студій на прикладі Національного університету «Львівська політехніка», особливості проєкту EUSTS, який вже другий рік поспіль реалізується в Університеті за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне, а також продемонструвала результати соціологічного опитування студентської молоді щодо важливості запровадження освітніх компонентів на тему ЄС та європейської інтеграції України в університетському середовищі.

Разом із професоркою Яриною Турчин у тематичній панелі «Європейські проєкти як основний інструмент підтримки європейської інтеграції України: практики реалізації у час війни» своїми напрацюваннями ділилися Петро Крайнік (НЕО+), Максим Колісник (Офіс розвитку, Харківський національний університет радіоелектроніки), Андрій Бояр (Волинський національний університет імені Лесі Українки), Тетяна Комарова (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого), Оксана Головко-Гавришева (УАЄС). Захід супроводжувався цікавими дискусіями, а його організатори – Оксана Головко-Гавришева, Маріанна Гладиш, Оксана Краєвська – закликали учасників до більш активної взаємодії та обміну кращими практиками з розвитку європейських студій у закладах вищої освіти України.

Команда проєкту EUSTS висловлює вдячність організаторам конгресу за якісну роботу, плідну дискусію та перспективи нових форматів співпраці.

З докладнішою інформацією про EUSTS можна ознайомитися на сайті проєкту в межах Порталу Львівської політехніки.

Скріншоти з онлайн-заходу Скріншоти з онлайн-заходу Скріншоти з онлайн-заходу Скріншоти з онлайн-заходу Скріншоти з онлайн-заходу