Студентів Львівської політехніки нагородили дипломами ІІІ ступеня за участь у Всеукраїнському конкурсі есе «Мій Шевченко»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з нагородження

Цьогоріч студенти Національного університету «Львівська політехніка» вдруге здобули перемогу в VI Всеукраїнському конкурсі есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко» і були нагороджені дипломами ІІІ ступеня. Це Вікторія Яким (Інститут комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, група КБ-208), керівник – доцент катедри української мови Галина Городиловська, та Анна Бабюк (Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, група УП-12), керівник – доцент катедри української мови Мирослава Гнатюк. З цієї нагоди ректор Львівської політехніки Юрій Бобало вручив нагородженим та їхнім викладачам відзнаки Громадської організація «Інноваційні обрії України» під час засідання Вченої ради Університету 26 березня 2024 року.

«Шевченкова творчість залишається вічним елементом людської свідомости. Кожна сторінка його творчого доробку стає відображенням нашої внутрішньої мандрівки, де кожен крок – це нове відкриття, а кожна зупинка – можливість занурення у світ внутрішньої глибини. Твори Кобзаря, безсумнівно, залишаться вічним джерелом натхнення та мудрости для нас та майбутніх поколінь», – так розмірковує Вікторія Яким – переможниця конкурсу, який провела Громадська організація «Інноваційні обрії України» за сприяння Державної наукової установи «Інституту модернізації змісту освіти» (наказ МОНУ № 21/08-2257 від 27.12.2023).

Студентки-переможниці із захопленням розповідають про участь у конкурсі. «Участь у конкурсі есе «Мій Шевченко», – зазначила Вікторія Яким, – стала для мене важливим етапом духовної та інтелектуальної самореалізації. Сприймаючи участь як духовний обов’язок, я відчуваю не лише велику відповідальність перед українською мовою та культурою, але й непересічну радість від можливості просувати наші цінности у світі». Переможниця також наголошує на важливості такого заходу, який дає студентській молоді унікальний шанс продемонструвати свої знання: «Участь у конкурсі надає можливість не лише виражати свої думки та почуття через слово, але й глибше пізнавати самого себе та світ навколо. Кожен твір, кожен рядок, кожна буква – це своєрідне дзеркало, що відображає не лише думки, а й уявлення про красу, справедливість та глибину людської душі. Тут я відчуваю себе невеличкою частинкою великого космосу творчости, де кожен учасник – це зірка, яка освітлює навколишній простір, додаючи нові кольори та відтінки у всесвіт літературних творів. Таким чином, конкурс есе «Мій Шевченко» стає не лише можливістю для виявлення таланту, розкриття свого внутрішнього потенціалу, але й місцем, де кожен має змогу з’єднатися з вічними цінностями, зануритися в глибини людської душі та відчути себе часткою великого космічного виру творчости та вічного руху життя. Я вірю, що участь у конкурсі є не лише відмінною нагодою продемонструвати свої знання і талант, але й сприяє подальшому вивченню та розвитку української мови та літератури».

Незабутніми враженнями про конкурс ділиться також Анна Бабюк, для якої перемога в конкурсі додала творчої наснаги: «Метою моєї участи було розповісти, як творчість Тараса Шевченка впливає на моє життя. Взяти участь у конкурсі есе «Мій Шевченко» було для мене можливістю виразити свою повагу до видатного українського поета, символу національної гордости. Підготовка була насиченою, а дослідження творчости Шевченка поглибило мої знання про українську літературу та історію. Перемога подарувала неймовірну радість і гордість, відчуття, що мої старання були винагороджені. Очікування були напруженими, але реальність перевершила їх. Я відчула, що мої слова справді донесли мої почуття та ідею до аудиторії. Участь у цьому конкурсі була для мене незабутнім досвідом, який дозволив відчути себе частиною великої та значущої події, а також сприяв моєму особистому зростанню та розвитку».

Катедра української мови щиро вітає переможниць із високими досягненнями, а своїх колег – доцентів Галину Городиловську та Мирославу Гнатюк – з відзнаками Громадської організації «Інноваційні обрії України».

Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження