Студентки Інституту архітектури та дизайну перемогли у британському конкурсі KINDLING

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки
Нагорода конкурсу

KINDLING – це новий студентський конкурс, організований провідними фірмами дизайну готелів ReardonSmith Architects та MKV Design за підтримки HIX – європейської події готельного дизайну. Українські студенти могли презентувати свої концепції будівлі готелю, яка символізує відродження індустрії гостинності країни після закінчення війни.

Критеріями оцінювання поданих проєктів були:

  • Візія. Чи концепція заслуговує бути першим готелем в Україні після війни? Чи це інноваційно і естетично?
  • Спільнота. Чи дизайн об’єднує людей? Подані проєкти мають сприяти міжособистісним зв’язкам і соціальному досвіду як для гостей, так і для місцевих жителів.
  • Стійкість. чи враховує проєкт місце готелю в навколишньому середовищі та ширшій екосистемі? Чи демонструє обізнаність щодо екологічно чистих матеріалів і потенціалу технологій у цьому контексті?

На конкурс було подано 44 проєкти студентів з усієї України у трьох категоріях:

  • Архітектура;
  • Дизайн інтер’єру;
  • Архітектура + дизайн інтер’єру.

Команда студенток Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» – Олеся Даниш (кафедра архітектурного проєктування та інженерії), Катрін Беркела (кафедра АПІ), Марія Федунь (кафедра архітектурного проєктування) – під керівництвом викладачок кафедри АПІ доцентки Лесі Грицюк та асистентки Василини Черняєвої стали переможцями у категорії «Архітектура + дизайн інтер’єру» з проєктом «Відгомін». Це – назва готелю, розташованого в Ірпіні, який Україна звільнила у березні 2022 року. У дизайні використано суміш сучасних матеріалів із тими, що є традиційними для України. Проєкт для бізнесу та відпочинку також символізує відродження території, що була спустошена війною.

Представниця творчої групи Олеся Даниш взяла участь у церемонії нагородження переможців у Лондоні та привезла до Львова переможний кристал.

Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Переможці конкурсу Нагорода конкурсу Сертифікат переможця Сертифікат переможця Сертифікат переможця