Студенти ІАРД та ІНЕМ відвідали Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Студенти Інституту архітектури та дизайну (група АР-27) та Інституту економіки і менеджменту (група ЕБ-14) відвідали Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України.

Сьогодні фонди музею – це неоціненна скарбниця пам’яток традиційної культури народного мистецтва українців, а також зібрання зразків декоративно-прикладного мистецтва багатьох народів світу. Експозиція музею налічує понад 75 тисяч експонатів, які датуються від XVII до XX століття. Студенти мали змогу побачити оновлену етнографічну експозицію «Традиційно-побутова культура українського села кін. ХІХ-ХХ ст.», унікальну збірку літургійних ручних хрестів (найдавніший із них – XVII ст.), хрестів-ікон, свічників-«трієць», хрестів-мороків, вишукані семикінцеві ручні церковні хрести, зразки ковальського мистецтва, предмети сакрального призначення, вишивки, народні костюми та інші елементи традиційної української культури.

Через багате розмаїття представлених до уваги відвідувачів колекцій студенти мали можливість отримати уявлення про життя та звичаї українців, їхню релігійність, широку розмаїтість національних ремесел і традицій.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею