Студенти ІСТР здобули перемогу в номінації «Свою Україну любіть» Міжнародного конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ольга Недзвецька

Наша талановита молодь уже не вперше гідно представляє Політехніку на Міжнародному проєкті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи». Нещодавно студентки групи ТУ-32 Юлія Демків, Марія-Сніжана Ковальчук, Христина Малко, Марія Подвадцятник, Соломія Следзьона, Анастасія Сюсель, Ірина Сюта, Яна Токовенко, Віра Шкурко, Вероніка Щерба здобули перемогу в номінації «Свою Україну любіть» VIII Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи». Художній керівник – старша викладачка кафедри туризму, голова осередку «Просвіта» Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола, членкиня Національної спілки театральних діячів України Ольга Недзвецька.

Чуттєва композиція «Українська вишиванка – диво» у виконанні дівчат підкорила серця викладачів кафедри туризму.

«Я була вражена тим, як відповідально наші студентки поставилися до участі в конкурсі. Їхнім талантом і завзятістю можна пишатися. Ані війна, ані дистанційне навчання не стали на заваді творчості. Дівчата змогли не лише відчути всю глибину Шевченкової поезії, а й передати це у своєму відеоролику. Щиро радіємо їхній перемозі та зичимо нових здобутків», – каже доцентка кафедри туризму Лариса Теодорович.

Голова осередку «Просвіта» Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Ольга Недзвецька розповідає, що політехніки неодноразово посідали призові місця у Міжнародному проєкті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи». Кожна перемога – результат плідної праці.

«Студенти Львівської політехніки не вперше беруть участь у конкурсі Шевченкового слова. Цього року студентки групи ТУ-32 (у 2023/24 н.р. ТУ-42) підготували композицію «Українська вишиванка – диво». Кожна учасниця декламувала у відеоформаті обраний уривок поезії про вишиванку. Слід зауважити, що VIII Міжнародний проєкт-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» відбувався в онлайн-форматі», – зазначає художня керівниця.

Як розповіла студентка кафедри туризму ІСТР Ірина Сюта, до участі в конкурсі їхню групу залучила Ольга Недзвецька. Своїми успіхами юні переможниці завдячують саме наставниці.

А що думають про конкурс новоспечені призери? Своїми враженнями з нами поділилася студентка кафедри туризму ІСТР Соломія Следзьона:

«Цей конкурс об’єднав нашу групу. Спершу ми обирали уривки поезії, які найбільше нам до душі, проводили репетиції, а згодом записали їх на відео. Було неймовірно цікаво побачити кінцевий результат. Правду кажучи, ми не були на сто відсотків впевнені у перемозі, але все одно вірили в успіх».

Додамо, що Товариство «Просвіта» працює над національно-патріотичним становленням студентської молоді. Також багато років Політехніка організовує конкурс Шевченківських читань, який особливо популярний серед обдарованих спудеїв.

Тож зичимо нашим студентам наснаги та нових перемог у творчих конкурсах!

Учасниці конкурсу Ольга Недзвецька