Студенти Львівської політехніки зустрілися з представником компанії Progresstech Ukraine та дізналися про її освітню програму

Сергій Попович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

Студенти Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки й Інституту механічної інженерії та транспорту Національного університету «Львівська політехніка» 15 березня зустрілись із заступником директора по роботі з персоналом компанії Progresstech Ukraine Максимом Гладським. Здобувачі освіти дізналися про перспективи навчання та роботи в компанії, а також про переваги й умови такого працевлаштування. Студентів запросили пройти безплатний курс навчання від Progresstech Ukraine за програмою «Основи конструювання авіаційної техніки».

Progresstech Ukraine – це сервісна компанія, яка надає свої послуги різноманітним замовникам. У ній понад 1000 співробітників, вихідців з 35 ЗВО. Найбільшим замовником послуг компанії є корпорація Boeing.

– На 95% наші контракти належать корпорації Boeing, де ми залучені до підтримки всього флоту, що нині виготовляється або експлуатується, – зазначив Максим Гладський.

Представник компанії Progresstech Ukraine розповів про те, на чому вона спеціалізується, які умови роботи пропонує, а також про особливості курсу підготовки до працевлаштування «Основи конструювання авіаційної техніки».

Компанію засновано у 2007 році як частину міжнародної Progresstech Group. З 2014 року вона співпрацює з Boeing, а 2017 року вже здобула свої перші нагороди.

Напрями її діяльності:

  • міцність конструкцій;
  • проєктування каркаса;
  • системи й авіоніка;
  • сервісне обслуговування;
  • інтер’єри літаків;
  • технології виробництва та складання;
  • підготовка та видання інтерактивної документації (AMM, SRM).

Також Максим Гладський виокремив переваги роботи в цій компанії, серед них:

  • престижна робота у міжнародній компанії;
  • кар’єра у міжнародній компанії;
  • оптимальні умови праці;
  • конкурентна заробітна плата;
  • безперервний професійний розвиток;
  • соціальна захищеність (медичне страхування, часткова компенсація оренди житла в Києві та інші додаткові виплати).

Разом зі студентами пан Максим розглянув приклади відкритих вакансій у компанії. За його словами, працевлаштовують і студентів без досвіду роботи. Працювати можна як в офісі, так і повністю дистанційно. Кожен новий співробітник проходить навчання близько трьох місяців, під час якого вже отримує заробітну плату. Навчання передбачає опанування стандартів та інструментарію, яким він повинен користуватися. Цей шлях новачок проходить зі своїм ментором, після чого складає міжнародну атестацію.

Стартова заробітна плата в компанії – 30 000 грн. Спікер звернув увагу, що її підвищували протягом минулих років і планують це робити надалі.

На роботу приймають представників широкого спектру спеціальностей. Вони мають знати відповідне програмне забезпечення, мати навички роботи з персональним комп’ютером, а також певний рівень знання англійської мови, що залежить він посади. Варто звернути увагу, що Boeing використовує англійську вимірювальну систему, тож її теж потрібно знати. Якщо досвіду такої роботи немає, звертають увагу на дипломні роботи й наукові дослідження.

– Для нас найвищий інтерес саме до того, що ви самі зробили з точки зору проєктування. І якщо ви весь цей ланцюг розумієте, для нас це важливо, – зауважив Максим Гладський.

Студентів Львівської політехніки запрошують пройти двомісячний курс підготовки до працевлаштування «Основи конструювання авіаційної техніки». Слухачі дистанційного курсу дізнаються про основи аеродинаміки, конструкцію авіалайнерів, системи літаків, сучасні програмні продукти для розв’язування завдань тривимірного моделювання (CAD) та їх аналізу.

Для участі потрібно подати заявку до 27 березня та пройти конкурсний відбір (онлайн-тестування) 28 березня. Навчання розпочнеться 8 квітня і відбуватиметься в онлайн-форматі у вечірній час чотири рази на тиждень по 2 години. За результатами проміжного й залікового тестування випускники курсу отримають сертифікати. Більше можна дізнатися за на сайті компанії Progresstech Ukraine.

– Сподіваюся, частка ваша з’явиться така, що забере шматочок цього пирога працевлаштованих випускників вишів уже наступного року, – наголосив Максим Гладський.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці