Студенти кафедри ЕЗП взяли участь у заходах в рамках проєкту CLIMAN у Латвії

Кафедра екології та збалансованого природокористування
Фото із заходів у Латвії

4–15 березня 2024 року в межах проєкту Erasmus+ «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» (Climan, № 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP) студенти кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки взяли участь у двотижневій навчальній мобільності. Разом з іншими студентами з різних університетів Грузії та України вони прибули до Turiba University (Латвія). У рамках цієї мобільності студенти взяли участь у лекціях, практичних заняттях та навчальних візитах, щоб дослідити тему сталого підприємництва, навчилися самостійно генерувати й розвивати стійкі бізнес-ідеї.

Під час свого двотижневого перебування в Латвії студенти досліджували Ригу, дізнавалися про латвійську культуру та історію, брали участь у різних практичних роботах про стале підприємництво, зустрічалися з різними професіоналами, підприємцями, ділилися досвідом і брали участь у груповій роботі. Студенти також мали можливість відвідати різні компанії, які використовують принципи сталого підприємництва. Одна із них, Getlini Eko, – компанія, що займається переробкою відходів, виробляє зелену енергію з них і навіть вирощує екологічні овочі, використовуючи цю енергію.

За період академічної мобільності студенти:

  • слухали курс лекцій про кліматичні зміни, як запобігти їм, про захист навколишнього середовища;
  • розвивали навички командної роботи на практичних заняттях зі студентами з інших університетів України і Грузії;
  • проводили натурні дослідження на різних локаціях (готелі, торгові центри, базар, вокзал);
  • готували презентації та виступали з результатами своїх досліджень перед студентами Turiba University.

Після завершення мобільності студенти підкреслили, що цей захід дав їм багато нових знань про сталий менеджмент і підприємництво. Здобувачам вищої освіти було цікаво побачити передові приклади практики в реальному житті. Також студенти відзначили, що ця мобільність була чудовою можливістю зустріти нових друзів, попрактикувати свої мовні навички та навички роботи в команді.

Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії Фото із заходів у Латвії