У ліцеї № 37 Львівської міської ради відбувся профорієнтаційний захід «Дні Політехніки в школі»

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з Днів Політехніки в ліцеї

На планах Львова 1829 і 1844 років по вул. Солодова, 6, можна побачити невеликий дерев’яний будинок. У 1892 році з ініціативи Антоніни Махчинської тут було засновано інтернат для студенток Вчительської семінарії. Фундаторами цієї установи були, зокрема, графиня Феліція з Ґолеєвських Харковська, графині Дідушицька, Цецилія Бадені. В інтернаті мешкало 60 учениць. При ньому було теж власне господарство з пекарнею, садом, городами, корівником. Близько 1930 року тут збудовано будівлю семінарії для навчання виховательок дитячих садочків. Сьогодні в цьому будинку розташований спеціалізований загальноосвітній ліцей № 37 Львівської міської ради з поглибленим вивченням французької мови.

Власне у ньому з 6 по 10 листопада 2023 року команда працівників нашого університету проводила освітньо-профорієнтаційний захід «Дні Політехніки в школі». Директор ліцею Володимир Оверко – той, хто зініціював започаткування цього проєкту ще у 2019 році. Власне він як керівник шкільного закладу освіти ще тоді побачив необхідність ближчого спілкування між викладачами Університету та шкільною молоддю.

З того часу колектив викладачів проєкту «Дні Політехніки в школі» відвідав близько тридцяти шкіл та ліцеїв міста Львова і посприяв їхнім учням у виборі майбутнього фаху. Цього разу пізнавальні уроки з різних дисциплін було проведено для учнів 9–11 класів. Також їм було надано максимальну інформацію про умови вступу у 2023 році та розказано про особливості освітніх програм бакалаврського рівня Національного університету «Львівська політехніка».

Фото з Днів Політехніки в ліцеї Фото з Днів Політехніки в ліцеї Фото з Днів Політехніки в ліцеї Фото з Днів Політехніки в ліцеї Фото з Днів Політехніки в ліцеї