У Львові побачив світ другий том дитячих творів «Голос війни», упорядкований письменницею з Політехніки

За матеріалами сайту Leopolis.news
Наталія Калиновська

Наприкінці 2023 року в Львові побачив світ другий том збірника «Голос війни». До книжки ввійшли талановиті вірші та мала проза учнів, які брали участь у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «У римах світлих оживає слово». Новорічно-творчий подарунок зробило видавництво «Левада» за сприяння відомих громадських діячів та меценатів – родини Зіновія Козицького.

Упорядкувала нове творче видання Наталія Калиновська – відома львівська поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», Національної спілки журналістів України, Української асоціації письменників, Заслужена діячка естрадного мистецтва України, науковиця, старша викладачка кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки. Вона ж і заснувала спочатку міський дитячий літературний конкурс «У римах світлих оживає слово», а за два роки він набув статусу всеукраїнського.

Другий том – це літературна сповідь юних поетів, прозаїків. У творах авторів присутній національний патріотизм, філософська тематика, пейзажна лірика, щира віра в перемогу добра над злом, що сьогодні в умовах війни є надзвичайно актуальним. Не бракує чистих і відвертих почуттів любові до України, її землі та народу.

«Відверта розмова душі молодих авторів, якою наповнений «Голос війни – 2», їхні твори неодмінно знайдуть щирий відгук і захоплення у читачів, – зазначила Наталія Калиновська. – Важливим є те, що ми бачимо, яким талановитим підростає молоде покоління українських поетів, повістярів і романістів. Заради цього і працюю з однодумцями, серед яких мої друзі письменники, журналісти, бібліотекарі Львівщини».