Відбулися Дні політехніки у Львівській академічній гімназії при Університеті

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з Днів Політехніки в гімназії

З 23 по 27 жовтня 2023 року у Львівській академічній гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка» проходив цикл занять, організований колективом проєкту «Дні політехніки в школі».

Академічна гімназія у Львові – найстаріша вітчизняна гімназія на українських землях загалом і в Галичині зокрема. Заснована вона за розпорядженням цісаря Австро-Угорщини Йозефа ІІ від 24 жовтня 1784 року. Сьогодні цей освітній заклад, який дав світу піонера національного відродження М. Устияновича, академіка М. Возняка, композитора С. Людкевича, полковника Є. Коновальця і генерала Р. Шухевича-Чупринку, митрополита В. Стернюка, академіка І. Крип’якевича, письменників О. Маковея, Ю. Опільського, В. Щурата, відомого лікаря П. Цимбалістого, славіста І. Свєнціцького, а також А. Курдидика, Р. Сушка, В. Кучабського, М. Кордубу та багатьох інших знакових людей, працює під активним патронатом Національного університету «Львівська політехніка», що ще більше підсилює важливість реалізації Днів політехніки в гімназії.

Учні з радістю зустрілись з викладачами Львівської політехніки, під час занять поспілкувались про тенденції розвитку в різних технічних та гуманітарних напрямах. Також дітей цікавили критерії правильного вибору майбутнього фаху, особливості правил прийому на навчання до Національного університету «Львівська політехніка» у 2024 році, навчальна та відпочинкова база Політехніки й можливості щодо подальшого працевлаштування.

Наступний етап – відвідини ліцеїстами Університету під час днів відкритих дверей, Наукових фестин, Весни та Осені політехніки тощо.

Фото з Днів Політехніки в гімназії Фото з Днів Політехніки в гімназії Фото з Днів Політехніки в гімназії Фото з Днів Політехніки в гімназії Фото з Днів Політехніки в гімназії Фото з Днів Політехніки в гімназії