Вийшов друком навчальний посібник викладачів кафедри ТОП «Технологія ферментних препаратів»

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Вийшов друком навчальний посібник «Технологія ферментних препаратів» авторства доцентів кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Романа Субтельного та Юрія Мельника.

У посібнику розглянуто класифікацію ферментів, описано основні джерела їх промислового одержання, детально розглянуто технологію одержання ферментів мікробним синтезом, наведено характеристику основних стадій одержання виробничої культури мікроорганізмів глибинним і поверхневим способом, описано основні способи очищення та концентрування ферментних розчинів. Посібник містить лабораторний практикум, в якому описано методику визначення активності деяких гідролітичних ферментів.

Посібник видано для забезпечення викладання навчальних дисциплін спеціальності 181 «Харчові технології» на рівні бакалавра і магістра, а також для аспірантів і викладачів харчових спеціальностей закладів вищої освіти.