Викладачі кафедри АПІ налагоджують співпрацю з колегами із ХДАДМ та Львівського коледжу імені Івана Труша

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Минулого тижня викладачі кафедри архітектурного проєктування та інженерії Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки провели ознайомчу екскурсію на віллу «Юльєтка» для друзів із Харкова – доктора філософії з архітектури та містобудування, викладача кафедри архітектури Харківської державної академії дизайну і мистецтв Сергія Ільченка та Олени Ільницької, а також викладачів Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша – завідувача відділу реставрації творів з каменю Ольги Мамчур та Андрія Білого.

Вілла «Юльєтка» є маловідомою та недооціненою перлиною Львова і найяскравішим прикладом житлової архітектури кінця ХІХ століття. Запроєктована видатним архітектором Львова і дворазовим ректором та будівничим Львівської політехніки Юліаном Захаревичем та його сином Альфредом. Захаревичі будували свою віллу у 1891–1893 роках, опираючись на ідеї Червоного будинку (Red House) у Бекслі-Хіс архітектора Філіпа Вебба. Багаторівнева житлова будівля дає змогу зануритись у побут знакового для Львова архітектора, що працював понад 130 років тому. Цей будинок є знаковим для політехніків та архітекторів міста Львова. Знайомство з таким об’єктом ширшого кола колег є одним із факторів напрацювання майбутніх спільних проєктів.

Під час зустрічі-екскурсії було обговорено можливості щодо кооперації та співпраці у роботі над розв’язанням сучасними викликів в архітектурі та будівництві.

Дякуємо фірмі Innocode.People за можливість відвідати віллу!

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі