Профорієнтація школярів: знайомство зі студентами та викладачами кафедри ТТАЕ у межах проєкту «Майбутній політехнік»

Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Фото з профорієнтаційного заходу

29 березня 2024 року в межах проєкту «Майбутній політехнік» доцентка кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування Галина Матіко прочитала лекцію на тему «Малі ядерні реактори. Нова перспектива для України» з метою популяризації атомної енергетики. Профорієнтаційний проєкт «Майбутній політехнік» – це новий проєкт нашого університету, що пропонує учням 10–11 класів відвідати пари разом зі студентами за освітніми програмами, які вони оберуть.

Завідувач кафедри ТТАЕ Михайло Семерак ознайомив присутніх з особливостями розвитку атомної енергетики. На зустріч зі школярами був також запрошений генеральний директор Південноукраїнської АЕС Ігор Полович, який радо поділився спогадами про становлення на професійному шляху, адже є випускником Львівської політехніки.

Викладачі інформували присутніх про:

  • особливості освітньо-професійних програм «Атомна енергетика» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 143 «Атомна енергетика»;
  • переваги навчання у Національному університеті «Львівська політехніка»;
  • можливості, які відкриваються для студентів Університету.

Найбільше запитань в учнів було про особливості вступу до Львівської політехніки у 2024 році, можливості дуальної освіти на кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій, а також перспективи працевлаштування випускників кафедри.

На запитання майбутніх абітурієнтів було надано вичерпні відповіді.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу